Search our Site

EgészségügyGyermekként Ammá a szabadidejét az időseknek és a betegeknek szentelte, akik sokszor senki mástól nem kaptak segítséget. Később, amikor hetente többször adott már darsant, felkereste őt egy Dattan nevű leprás, akinek testét sebek borították, és az emberek messze elkerülték. Dattan minden reményét Ammába vetette. Minden darsan végén Ammá úgy gondoskodott Dattanról, mintha saját gyermeke lenne; volt olyan, hogy még a sebeit is nyalogatta. Ammá szankalpája által Dattan sebei lassan begyógyultak.

Manapság emberek ezrei keresik fel Ammát, mint végső reményüket, s ő mindig válaszol az imáikra. Ásramjaiban India-szerte ingyenes egészségügyi ellátást biztosít. Ammá ásramjához Amritapuriban jótékonysági kórház is tartozik, ahol több ezer embert látnak el hetente. Mumbai közelében található egy daganatos betegségekben szenvedőket ellátó elfekvő intézet, Trivandrumban pedig egy AIDS fertőzötteket kezelő központ. A közösséget támogató programok a végső stádiumban lévő betegek otthoni, telefonos segítésétől, az ideggyógyászati gondozó táborok működtetéséig és az epilepsziában és cukorbetegségben szenvedők ingyenes kezeléséig terjednek. Amikor 2001 januárjában Gudzsarátban földrengés pusztított, Ammá orvosai elsőként értek a helyszínre, és utolsóként hagyták el azt. Mindezeken túl jeleskedik az AIMS, Ammá 1300 ágyas, a legmodernebb felszereléssel ellátott kórháza Kocsinban, Kéralában, amely minőségi kezelésre szakosodott, függetlenül attól, hogy a páciens meg tudja-e téríteni a kezelés költségeit, vagy sem. A betegek nem is kórházként, hanem a szeretet és együttérzés templomaként emlegetik az AIMS-t.

A mai napig láthatjuk, amint Ammá a saját kezével gondoskodik a rászorulókról, megsimogatja egy követő lebénult lábát, vagy éppen egy születési rendellenességgel született, feldagadt arcú kisbabát csókol meg. Ammá példamutatásán fellelkesülve ezrek kötelezték el magukat a szegények, a betegek és a szükséget szenvedők megsegítésére; ezáltal Amma kezei megsokszorozódtak.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.