Search our Site

AIMS szolgáltatásokAz AIMS Kórház Ammá azon kívánságára került megalapításra, hogy minőségi és mindenki számára elérhető egészségügyi ellátást biztosítson. Az AIMS Kórház az együttérzés szellemében bárkit ellát, függetlenül attól, hogy valaki képes-e a szolgáltatást megtéríteni, vagy sem. Az AIMS az emberiség szolgálatára kötelezte el magát, és az intézmény teljes körű ellátást biztosít mindenki számára, aki igényli. A legtöbb páciens ingyenes, vagy támogatott ellátásban részesül.

Az 1300 ágyas kórház - melyhez egy 400 férőhelyes egészségügyi kollégium is tartozik - 12 szakosodott osztályt, 12 társult egészségügyi részleget és 24 műt?őtermet tartalmaz. A kórházhoz tartozik egy 210 ágyas intenzív osztály és paramedikál segély- és támogatási szolgálat.

Indiában az AIMS-nek volt az első idősekkel foglalkozó osztálya. A betegellátás a legkorszerűbb kórmegállapító klinikai laboratóriummal és test-szkenner berendezésekkel történik. A teljes mértékben komputerizált és hálózati kapcsolatrendszerrel felszerelt Kórház Információs Rendszer (KIR) biztosítja a gyors diagnózistovábbítást a sebészek és belgyógyászok számára.

1998 és 2008 között az AIMS és az összes MAM által irányított gyógyászati intézmény 3,635,586 pácienst kezelt. Ez idő alatt több mint 49 millió USD értékű gyógyászati ellátást biztosítottak, ebből 1,162,356 pácienst teljesen ingyen kezeltek.

A kórház kifinomult és együtt érző ellátást biztosít derűs és gyönyörű környezetben. Az AIMS Dél-Ázsia egyik első számú kórháza. Az intézmény magasan képzett és elkötelezett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező orvosok csoportját vonzotta magához. A kórházat a betegek India és a világ minden tájáról felkeresik.

Az ambuláns betegek gyorsan és könnyen hozzáférnek a gyógyászati részlegek széles köréhez, s mindezt nagyon alacsony áron. A részlegeken átívelő konzultáció alapos és kifogástalan kezelést biztosít minden beteg számára.

Az AIMS Holisztikus Gyógyászat integrált kezelést nyújt különböző betegségekre, ötvözve a modern orvostudományt a jógával, az ájurvédával és a természetes gyógymódokkal.

Fájdalom és tünetenyhítő otthoni kezelés


Az 1999-ben elindult részleg szerető orvosi gondoskodást és pszichológiai ellátást biztosít az elszegényedett, végső stádiumban szenvedő betegek számára. Az orvosok a beteget saját otthonában látogatják, biztosítva a gyógyszereket, miközben tanácsokkal látják el a családokat és felügyelik a nővéri ápolást. Évente 75 000 embert kezelnek ingyen. A legtöbb kórház nem érdekelt ilyen ellátás biztosításában, mivel ez anyagilag nem kifizetődő.

Kutatás


AIMS széleskörű kutatási lehetőségekkel rendelkezik, projektjeit az Indiai Egészségügyi Kutatás Testülete és a Tudomány és Technológia Osztálya, az Indiai Gyógyszer és Homeopátia Részlege és más nemzeti és nemzetközi kutató testület is támogatja.

Molekuláris Gyógyászati Osztály (IMM)


Az IMM alapvető gyógyászati kutatásokat végez a sejtbiológia, a bio-informatika és az őssejtek terén.

Bio-statisztika Osztály

Ez az osztály segíti az AIMS oktatóit, kutatóit és diákjait a kutatások megtervezése, az adatok elemzése és az eredmények értelmezése terén. Az osztály munkamegbeszéléseket illetve szemináriumokat vezet az elemzés módszereinek korszerűsítése érdekében.

Amrita Centrum, Nano-tudomány ágazat (ACNS)

Az ACNS kutatásokat végez daganatos megbetegedések nano-technológiás gyógyításáról. Ez volt az első ilyen jellegű, az indiai kormány által alapított intézmény. A kutatás a megfizethető nano-implantátumok fejlesztésére irányul.

Az ACNS olyan technikákat fejleszt ki, amely a daganatok korai stádiumában való felfedezésére, ennek kvantum ponttechnikával való kezelésére, gének darabolására és nano-részecskékkel való kezelésére irányul. A nano-technológia fejlesztés alá tartozik a malária, a gyulladások és a csontritkulás kezelésére is. Az ACNS ezenkívül kutatásokat végez vékony-film szerkezetek szenzorokban és napelemekben történő alkalmazására is.

„A kórház Ammának a szegények irányába érzett hatalmas együttérzésének a megnyilvánulása. Az AIMS dolgozók nagy része fizetés nélkül dolgozik és az ásramban él. A kereskedelemi kórházak bérezéséhez képest töredékért dolgozunk itt, mégis sokkal inkább odafigyelünk a minőségre, mivel mi szeretetből végzendő munkának tekintjük ezt.”

Dr. Prém Nair, AIMS Orvostudományi Igazgató

További információ a www.aimshospital.org oldalon található.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.