Search our Site

Ingyenes Egészségügyi Táborok

AIMS KórházAz AIMS ingyenes gyógyászati kezeléseket biztosít távol eső, elszegényedett térségekben. 2004-ben a kórház osztályai 58 egészségügyi tábort állítottak fel. A szemészeti táborok gyógyítható szürke hályog-szűrést végeznek, és az AIMS-be utalják a betegeket ingyenes műtétre. Az AIMS Mozgó Gyógyászati Segélyszolgálata a távol eső törzsi falvakba is eljuttatja az ingyenes gyógykezelést. A falvakban kivizsgálják a pácienseket a gyakori betegségek kiszűrésének szempontjából, és ingyenes gyógyszert biztosítanak a rászorulóknak. Ha szükséges, az AIMS-be utalják őket további kezelésre.


Speciális Kihelyezett ProjektekNyúlszáj és farkastorok szűrése


Szűrést végeznek a nyúlszájjal és farkastorokkal született betegek felkutatására. A nyúlszáj és a farkastorok a negyedik legáltalánosabb fogyatékosság a világon. Indiában évente 35 000 újszülött lát napvilágot ezekkel a rendellenességekkel. A kórház fejre és nyakra szakosodott részlege helyreállító operációkat végez, és állandó ingyenes szűrőtáborokat szervez az új esetek feltárására.

Nyúlszáj helyrehozatala az AIMS-nél »


Reumatikus szívbetegségek szűrése


Az Indiai Orvostudományi Kutatások Tanácsának ajánlása szerint az AIMS a reumatikus láz és reumatikus szívbetegségek három nemzeti központjának egyike. A Gyermek Kardiológiai Szolgálat irányítása alatt a projekt meghatározza a betegség fő tendenciáit az iskolás gyermekek körében, és megelőző intézkedésekre oktatja a közösségeket.

Gyermek Kardiológiai Osztály az AIMS-ben »


Cukorbetegség megelőzése


A cukorbetegség az első helyen áll az életre veszélyt jelentő betegségek között Kéralában. Az AIMS Endokrinológiai Osztálya létrehozta az Amrita Diabétesz Jószolgálati Egyesületet, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és inzulinnal lássa el a szegénységben élő pácienseket. Az Egyesület folyamatosan bemutatókat és egészségügyi táborokat szervez a megelőzés népszerűsítésére.

Endokrinológiai Osztály az AIMS-nél »


Alapfokú Egészségügyi Nevelés- Kochi


Az AIMS Orvostudományi Egyetemének Közösségi Gyógyászati Osztálya elkötelezett orvosokat oktat forradalmian új oktatási módszer alapján, mely „SOPAL” (angol szavak rövidítéséből keletkezett mozaikszó: a Megosztás, Megfigyelés, Részvétel és Cselekvés a helyi Közösségek tanulói által) néven ismert. Az osztály több száz törzsi közösségben élő falusit képzett ki egészségügyi dolgozónak, az egészségügyi gondozás alapjaira oktatva őket. Cserébe a közösségi gyógyászati tudományok hallgatói és tanárai ellátogattak a tanulók törzsi falvaiba, hogy az ott lakókat megfelelő orvosi ellátásban részesítsék.


Fájdalomcsökkentő Házi Gondozás


Az osztály szerető gondozást biztosít a végső stádiumban lévő betegek részére, főleg azok számára, akik képtelenek eljutni a kórházig és szükségük van fájdalomcsillapításra. A házi gondozás ingyenes, mely a beteg egész családjának lelki támogatást, míg a páciensnek egészségügyi ellátást biztosít a saját otthonában. Az osztály 1999-ben jött létre. Évente 75 000 pácienst kezel, mindezt ingyenesen. A legtöbb kórház nem érdekelt hasonló ellátás biztosításában, mivel ez pénzügyileg nem térül meg.


Táv-orvosi kapcsolat


2002-ben az AIMS létrehozta az első Táv-orvosi Központot Kéralában, társulva az Indiai Űrkutatási Szervezettel (ISRO). A központ lehetővé teszi az információ továbbítását műholdon keresztül távol eső központokból India-szerte, beleértve Sabarimalát, Amritapurit és az Andamán-szigeteket is. A táv-orvosi kapcsolat nagymértékben megkönnyítette a MAM által nyújtott segélyszolgálatot a cunamit követően, 2004-ben. Az AIMS egy mozgó, busznyi méretű telemedicina egységet is működtet, amely kifinomult orvosi ellátást biztosít a távol eső területeken is. 2008-ban a telemedicina egységet vonaton szállították Biharba, ahol a MAM-ot segítette az áradást követő mentésben és segítségnyújtásban.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.