Search our Site

Katrina hurrikánA Katrina és a Rita hurrikánok pusztítása után – amelyek 2005 augusztusában és szeptemberében söpörtek végig az Egyesült Államok keleti partjainál – Ammá üzenetet küldött amerikai fiókszervezeteinek, kérve őket, hogy gondolkodjanak el a segítségnyújtás legjobb módjain: „Ammá szívet tépő fájdalmat érez amiatt, hogy emberek százai haltak meg és egy egész város pusztult el a Katrina hurrikán pusztítása következtében. Szavakkal nem lehet megvigasztalni azokat, akiknek az élete és a megélhetése ehhez a városhoz kötődött. (…) Hogyan nyújthatunk vigaszt? Hogyan enyhíthetnénk a fájdalmaikat, azt a lelki válságot, amelyen most keresztülmennek? Amellett, hogy élelemmel, ruhával és hajlékkal látjuk el őket, hogyan tudunk segíteni, hogy hitük, bátorságuk, optimizmusuk és önbizalmuk visszatérhessen? És ami még ennél is fontosabb: hogyan nyújthatunk segítő kezet a gyerekeknek, öregeknek és betegeknek? Mélyen el kell gondolkodnunk ezeken a kérdéseken, hogy megtaláljuk a helyes válaszokat, és azonnal cselekedhessünk.”

Katrina hurrikánAmmá észak-amerikai fiókszervezetei közül több mint száz reagált a felhívásra, s személy- és teherautókon kezdték szállítani az élelmet, ruhát, tanszereket és egyéb alapvető szükségleti cikkeket. Gondos orvosi ellátást és lelki támaszt is nyújtottak. Sokan mentek el személyesen a segélynyújtó helyekre, és mindenben segédkeztek, amire a helyszínen szükség volt. Egy internetes kezdeményezés, a Katrina Újraegyesítő Projekt, azért jött létre, hogy az otthonukat vesztett emberek megtalálhassák egymást. Több mint százötven önkéntes vett részt ebben a kezdeményezésben, és több száz eltűnt embernek sikerült megtalálnia szeretteit.

Katrina hurrikánEzután, 2005. december 8-án, a Mata Amritanandamayi Center (Kalifornia, San Ramon) egymillió dollárt ajánlott fel a Bush–Clinton Katrina Alapítványnak. Szvámí Rámakrisnánanda és Brahmacsárí Dajámrita Csaitanja (az M. A. Center képviseletében) személyesen nyújtotta át a csekket a korábbi elnöknek, Bill Clintonnak. Ez egyike volt a legnagyobb adományoknak, amelyet a korábbi elnökök, id. George Bush és Bill Clinton által kezelt alapítvány civilszervezettől kapott.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.