Search our Site

Földrengés2001-ben pusztító földrengés rázta meg Gudzsarátot. A katasztrófa majdnem 20 000 ember életét követelte, és megszámolhatatlanul sok sérültet hagyott hátra, romba döntve otthonaikat és reményeiket. Ammá azonnal reagált a tragédiára, és széles körű segítségnyújtást kezdeményezett. Az AIMS kórháza tucatnyi sebészből álló mentőegységet és két teljesen felszerelt mentőautót küldött a helyszínre, lehetővé téve a szakszerű elsősegélynyújtást a katasztrófa sújtotta területeken. Az orvosok rendkívüli körülmények között hajtottak végre életmentő műtéteket. Ammá egyeteméről száz diák utazott Gudzsarátba önkéntes munkára, ahol a romok közötti mentésben, ruha- és élelemosztásban, valamint a túlélők megnyugtatásában segédkeztek.

Ammá elkötelezettsége ezek iránt az emberek iránt oly nagy volt, hogy szerzetes tanítványai és önkéntesei még hosszú idővel a földrengés után is ott maradtak, hogy fáradhatatlanul segédkezzenek az újjáépítésben. Az M. A. Math három, a bhudzsi epicentrum közelében lévő, teljesen elpusztult falut vett pártfogásába. Az új falvakban 1200 földrengésbiztos ház, közösségi épületek, iskola, több templom és egy mecset épült.

Az örömteli megnyitóra ezrek jöttek el, hogy Ammát üdvözöljék. L. K. Advani, India akkori miniszterelnök-helyettese adta át a kulcsokat az új tulajdonosoknak. Ammá iránt érzett hálájuk jeleként a falvakat róla nevezték el lakói.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.