Search our Site

OtthonteremtésAmmá lakásépítő projektje ingyenes otthonokat nyújt hajléktalanoknak és nyomornegyedekben élőknek. 1998-ban  Atal Behari Vadzspají, az akkori miniszterelnök átnyújtotta az első 5000 otthont jelképező szimbolikus kulcsot az új tulajdonosoknak Kéralában. 2002-re elkészült az India-szerte tervezett 25 000 otthon, és Ammá azonnal kitűzte a következő célt: épüljön fel még 100 000 otthon országszerte. Az M. A. Math ingyenes otthonokat biztosít és falvakat épít India egész területén. Ez a hatalmas projekt Ammá szerzetes tanítványai és önkéntesei önzetlen munkájának köszönhető. Nemcsak a munkát felügyelik, hanem utakat építenek, gondoskodnak az elektromos áramról, kutakat fúrnak, és víztartályokat helyeznek üzembe. A házak általában kétszobásak, egy veranda és saját fürdőszoba tartozik hozzájuk. A tartományi kormányok biztosítják a területeket az M. A. Math új fejlesztéseihez Uttar Pradésben és Madhja Pradésben északon, Bengálban keleten, Rádzsaszthánban és Maharástrában nyugaton, valamint Andhra Pradésben, Karnatakában, Tamil Náduban és Kéralában délen.

OtthonteremtésAz Amrita Kutíram lakóinak végre sikerült elhagyni a zsúfolt, tolvajoktól hemzsegő, higiéniát nem ismerő nyomornegyedeket. Miután többé nem kell lakbért fizetniük, van pénzük az alapvető árucikkekre, amelyeket korábban teljesen nélkülöztek. Az M. A. Math közösségi helyiséget is épít mindegyik fejlesztés során, ahol a lakók együtt ünnepelhetik meg a kulturális fesztiválokat. Az ásram helyi képviseletei azzal támogatják a közösséget, hogy informális iskolákat üzemeltetnek, és segítenek a felnőtteknek abban, hogy új munkalehetőségeket találjanak. Az Amrita Kutíramok segítségével a szegények esélyt kapnak  arra, hogy teljesen új életet kezdjenek.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.