Search our Site

Zöldbarátok A ZöldBarátok 2001-ben indult útjára Indiából, a környezet megőrzésének és védelmének mozgalmaként, s azóta az egész világon elterjedtté vált Ammá csoportjai között. A mozgalom célja, hogy ráébresszen a természet és az emberiség között fennálló egységre, és kifejlesszen egy szeretettel és nagyrabecsüléssel teljes hozzáállást az Anyatermészettel szemben.

Az egyéni szeretetteljes cselekedetek és imák erején keresztül minden embernek lehetősége van arra, hogy alapvető szerepet játsszon az emberiség és a természet között elveszett harmónia helyreállításában. A ZöldBarátok tagjai meditálnak, növényeket ültetnek, mindennapi életük során természetes erőforrásokat használnak, és olyan projektekben vesznek részt, amelyek növelik a környezettudatosságot.

 


A GreenFriends™ Franciaországban


Az francia ZöldBarátok honlap elérhet?sége: www.greenfriends-france.org
Kattintson ide az „Élet a Természet tiszteletével” angol nyelvű PowerPoint prezentáció letöltéséhez a francia ZöldBarátok weboldalról.

 


Szent ligetek


Hajdanán gyakran kis erdőket vagy szent ligeteket telepítettek az Anyatermészet tiszteletének jeléül. Ez a hagyomány mára elveszett. A ZöldBarátok megvédik a szent erdőcskéket, és újakat telepítenek.

 


Amrita erdőprojekt - Amritavan
Zöldbarátok


Az indiai Kéralában a ZöldBarátok szervezet minden novemberben 100 000 facsemetét oszt szét telepítésre. A tagok önállóan is ültetnek fákat a saját közösségeikben. A ZöldBarátok 200 üvegházat gondoz az államban, és több mint 500 facsemetét oszt szét évente. 2005 során, a cunami katasztrófáját követően a ZöldBarátok 30 000 facsemete telepítését szervezték meg a tengerpart mentén, hogy megvédjék Alappad parti településeit. A „ZöldPart” projekt 13 kilométer hosszan segít megvédeni a partszakaszt az eróziótól. 2006-ban a ZöldBarátok további 25 000 facsemetét ültettek ezeknek a part menti ligeteknek a megőrzésére.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.