Search our Site

Spirituális gyakorlatokSzemelvény Ammá egyik régi tanítványának könyvéből, melynek címe: “Tánc a borotva élén”.

Nagyon sok ember számára az élet nem más, mint folyamatos küzdelem a számtalan szenvedést okozó problémával. Az indiai szent iratok szerint valódi önmagunk, az “Önvalónk” figyelmen kívül hagyása az oka minden szomorúságunknak. Mi magunk vagyunk a Legfelsőbb Tudatosság, mégis a testünk, elménk és értelmünk összességével azonosítjuk magunkat. Pedig bármi történik a testünkkel, elménkkel, értelmünkkel, az a belső Tudatosságunkra egyáltalán nincs hatással.

Gyakran a testünk, elménk és értelmünk igényeinek a kielégítésére koncentrálunk a velük való téves azonosulás miatt, mely nagyon sok vágyat teremt bennünk. Meglehet, hogy ezeket a vágyakat sosem tudjuk beteljesíteni, de az irántuk érzett sóvárgás folyamatosan jelen van. Ezek a kielégítetlen vágyak bizony sokszor szomorúsággal töltenek el bennünket.

Be kell látnunk, hogy minden boldogság, melyet külső dolgok okoznak nekünk, csak kölcsönvett, időleges boldogság.

A különböző spirituális gyakorlatok célja - melyeket olyan nagyszerű spirituális mesterek, mint amilyen Ammá is, tanítanak -, hogy külső, átmeneti boldogságforrások keresése helyett megtaláljuk a saját Önvalónkból eredő állandó boldogságot.

Nagyon sokan igen rohanó életet élnek, de orvosuk tanácsára mégis mindennap rá tudnak szánni egy-két órát sétára vagy valamilyen más testmozgásra. Mert tudják, hogy ha nem teszik, igen komoly egészségi problémáik lesznek. Akármilyen zsúfolt is a napjuk, mindenképpen időt szakítanak a testmozgásra.

Ugyanígy a meditáció is fontos része kell hogy legyen életünknek. Ammá mindig azt mondja, hogy a meditáció, a dzsapa (egy mantra vagy Isten nevének ismételgetése) és más meditációs technikák olyan értékesek, mint az arany. Ezek a spirituális gyakorlatok a spirituális emelkedéshez ugyanúgy hozzásegítenek bennünket, mint az anyagi jóléthez. Egyben hozzájárulnak mentális és érzelmi egészségünk fenntartásához is. Így a meditációval és más spirituális gyakorlatokkal töltött időnk bőségesen megtérül.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.