Search our Site

IskolákAz M. A Math India-szerte 53 iskolát üzemeltet az előkészítő iskolától a középiskoláig. Minden évben új Amrita Vidjálajamokat alapítanak. Az iskolák magas színvonalú oktatást biztosítanak lelkesítő és tevékenység-orientált oktatásuknak köszönhetően. Minden lehetséges eszközt felhasználnak, hogy pozitív értéket közvetítsenek a diákok számára, amely alapvető részét képezi az iskola holisztikus megközelítésének. A gyerekek napirendje úgy van kialakítva, hogy megfelelő erőnlétet, mentális éberséget és spirituális tudatosságot biztosítson számukra. Megtanulnak meditálni, és megértik az önzetlen szolgálat értékét. Ezen felül szanszkritot és klasszikus indiai művészeti formákat is tanulnak. Minden egyes iskola 75-100 ingyenes helyet biztosít a szegény családokból származó tanulók számára.


Értékek közvetítése

  • A tanulóknak megmutatják, hogyan gyakorolják az önzetlenséget, az együttérzést és a mások iránti tiszteletet minden egyes cselekedetükben.

  • Önismeretet, jógát és meditációt gyakorolnak, segítve őket a tanulás során ellazulni.

  • A tanulók közösségi programokban vesznek részt, ami felébreszti bennük a szociális érzékenységet és felelősséget.

  • A tanulók minden nap összegyűlnek a tanáraikkal és az iskolai vezetőségével, hogy a békéért és minden élőlény boldogságáért imádkozzanak, így bátorítva őket, hogy fejlesszék magukban az együttérzést, és gondoljanak azokra, akik világszerte szenvednek.


Amrita Beszéd- és Hallásjavító Iskola (Ashis) - Trissur, Kérala

Fogyatékosok oktatása
Az ASHIS egyike azon kevés iskoláknak Kéralában, amely tudományos alapokon tanítja a hallássérült gyerekeket beszélni. A bentlakásos iskolának több mint 110 tanulója van. A diákok nagyon keményen dolgoznak, hogy felülemelkedjenek a beszéd- és halláskárosodás okozta korlátaikon. A tanulók 100%-a eredményesen vizsgázik a középiskolai záróvizsgákon. Ezeket a gyerekeket arra bátorítják, hogy tánccal és művészetekkel foglalkozzanak. Az itt végzett diákok számára szakmai képzést nyújtó oktatási központot is terveznek.


Ipari Oktatási Központ (ITC)


- Kollam

Szakoktatás
Az 1989-ben alapított központ 500 tinédzser számára biztosít tíz különböző területen szakmai képzést. Az intézmény külön figyelmet fordít a kamaszok önbizalmának növelésére, megadva nekik azt a helyes önbecsülést, hogy az itt szerzett tudással széles körben tudjanak elhelyezkedni vagy akár a saját vállalkozásukat elindítani. A központban 80% feletti a sikeres vizsgázók száma, aminek következtében magas elismertségnek örvend a munkáltatók körében. A cunamikatasztrófa után az intézmény tárt kapukkal várta azokat a helyi fiatalokat, akiket Ammá hívott meg, hogy az ingyenes oktatás segítségével képesek legyenek újra felépíteni az életüket.

Amma kapcsolat
Amennyiben úgy érzed, hogy Ammá példáját követve bármilyen formában szívesen segítenél a rászorulókon, vállalnál valamilyen szervezőmunkát, akármilyen anyagi segítséget tudnál biztosítani, egyszóval részt vennél az Ammával kapcsolatos magyarországi tevékenységekben, akkor írj nekünk a  e-mail címre.

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.